Žijte hudbou s Plzeňskou filharmonií celý rok!

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Plzeňská filharmonie je stálicí plzeňské kulturní nabídky. Nabízí koncerty od klasiky až po jazz, filmovou hudbu nebo dětské pořady. Dramaturgii pro sezónu 2024/2025 připravil japonský šéfdirigent Chuhei Iwasaki. V červenci máte poslední šanci zakoupit oblíbené filharmonické předplatné, zajistit si vaše místo v koncertním sále a ještě ušetřit.

Šest nabitých koncertních řad (Diamant, Platina, Chrám, Crossover, Duha a Kruh přátel hudby) láká posluchače i v nadcházející koncertní sezóně. Pestrá dramaturgie nabízí nejen velká díla, zvučná jména, netradiční hudební žánry, komorní koncerty, ale také hudební workshopy pro nejmenší posluchače i seniory.

Klasické abonentní řady Diamant a Platina posluchačům nabídnou celou plejádu vynikajících umělců, slavných dirigentů, známých autorů a zajímavých koncertů dramaturgicky ovlivněných krom jiného Rokem české hudby a výročím Smetana 200. Jasným důkazem je hned zahajovací koncert, kde zazní Triumfální symfonie E dur Bedřicha Smetany nebo Rapsodie pro orchestr Taras Bulba Leoše Janáčka. V průběhu sezóny se představí přední pianisté Raúl da Costa a již poněkolikáté Olivier Triendl. Dále cembalistka Barbara Maria Willi, houslista Jan Mráček, klarinetistka Anna Paulová a violoncellisté Michal Balas nebo světová špička Daniel Müller-Schott, který zahájí 45. ročník festivalu Smetanovské dny, a také sopranistka Ann-Christine Larsson či barytonista Ivan Kusnjer.

„Nadcházející sezóna se vyznačuje hned třemi specifiky. Do její první poloviny se promítne probíhající Rok české hudby, který v té době půjde do svého finále. Ve druhé polovině se pak ohlédneme za obdobím, kdy se Plzeň právem honosila titulem Evropské hlavní město kultury, neboť v roce 2025 uplyne již 10 let od realizace tohoto mimořádného projektu. V roce 2025 nás čeká i další významné výročí – slavit totiž budeme 730 let od založení města Plzně,“ doplňuje k nové sezóně ředitelka Plzeňské filharmonie Lenka Kavalová.

Abonentní řada Diamant se nově navýšila o jeden koncert stejně jako řada Chrámová. V té se posluchači mohou těšit na tři koncerty v katedrále sv. Bartoloměje: Čtvero ročních dob Antonia Vivaldiho, Zelenkovu noc (hudba Jana Dismase Zelenky) a Requiem Gabriela Faurého. Na čtvrtém koncertu situovaném do Velké synagogy zahraje The Prince of Denmark Air Force Band – oficiální orchestr dánského letectva pod vedením plukovníka a šéfdirigenta Hudby Hradní stráže a Policie České republiky Václava Blahunka.

„Plzeňská filharmonie vstoupí do nové sezóny 2024/2025 velkolepě již v září, a to open air koncertem Smetanova noc – smetanová moc na nádvoří Plzeňského Prazdroje v rámci velkolepé dobové show ve stylu 19. století,“ dodává předsedkyně Správní rady Plzeňské filharmonie a radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková.

Multižánrová koncertní řada Crossover nabídne tři dramaturgicky zajímavé koncerty: Jazzové Vánoce, propojení cimbálové muziky s filharmonií, nebo hudbu ze slavných filmů s Jamesem Bondem.

Stálicí je komorní řada Kruh přátel hudby s deseti koncerty. V Domě hudby postupně vystoupí Kukal Quartet, Doležalovo kvarteto, Check Accordion Trio i České noneto – rezidenční těleso a nejdéle kontinuálně působící komorní těleso na světě, barytonista Roman Janál, hornistka Zuzana Rzounková, houslistka Pavla Tesařová, pianisté Petr Novák, Matouš Zukal, Adam Skoumal a další.

Dětská řada Duha nabídne dva pořady – Dvořák učitel a Jsem Moojok Ojaak neboli pojídač medvědů. Pokračovat bude dětský klub Filharmoníček i projekt Muzikantská naděje. Novinkou je rozšíření workshopů o hudební dílny pro seniory.

„Přinášíme vám novou koncertní sezónu 2024/2025. Každý rok mám pocit, že ta nová sezóna je ještě zajímavější než ta předchozí. Doufám, že budete mít stejný dojem. Těšíme se na vás v koncertním sále,“ zve k návštěvě šéfdirigent Plzeňské filharmonie Chuhei Iwasaki.

Za málo peněz hodně muziky!
Průměrná cena koncertu při zakoupení předplatného vychází na 319 Kč. Navíc získáte vždy stejné sedadlo v sále na všechny koncerty vybrané koncertní řady, slevu 50 % na festival Smetanovské dny, pozvánky na akce pro abonenty PF nebo automatickou rezervaci míst na další koncertní sezónu.
Na abonentky lze aplikovat propracovaný slevový systém (senioři, studenti, děti a ZTP). Při koupi většího počtu koncertních řad lze získat slevu až 30 %. Konečná uzávěrka prodeje abonmá je 11. srpna.
Předplatné lze zakoupit na všech prodejních místech Plzeňské vstupenky nebo on-line. www.plzenskafilharmonie.cz

Diamant (8 koncertů)              Měšťanská beseda 2 640 Kč
Platina (9 koncertů)                Měšťanská beseda 2 970 Kč
Crossover (3 koncerty)            Měšťanská beseda 1 800 Kč
Chrám (4 koncerty)                 katedrála sv. Bartoloměje, Velká synagoga 1 320 Kč
Kruh přátel hudby (10 koncertů) Dům hudby 2 200 Kč
Duha (2 koncerty)                  Měšťanská beseda, Český rozhlas 550 Kč

↑ zpět na začátek článku ↑

Žijte hudbou s Plzeňskou filharmonií celý rok!

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů