Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Kristýny Horské

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Pokud si myslíte, že dodržuji nějakou striktní životosprávu, asi vás zklamu. Občas si prostě dám i ten hamburger, pizzu nebo smažák. Ale samozřejmě ne denně. Na druhou stranu se příliš neomezuji. Zažila jsem si i období, kdy jsem se hodně hlídala a omezovala a k ničemu dobrému to nevedlo. Strava má být rozumná a pestrá, zkrátka taková, aby byl člověk spokojený. Brutální diety se nehodí ani k vrcholovému sportu, ani k normálnímu životu.

Můj jídelníček začíná jogurtem, kaší nebo chlebem se šunkou a sýrem k snídani. Dopoledne si dám menší svačinu a k obědu těstoviny. To musí být, na ty zkrátka plavu. Odpolední svačina je klidně i dort, protože potřebuji doplnit energii. A večer si dávám maso, ryby a přílohy.

Miluji italskou kuchyni, pizzu a těstoviny. Ale po závodech nedám dopustit na svíčkovou nebo smažák. Pokud zrovna k dispozici nejsou, pochutnám si i na nakládaném hermelínu nebo utopencích. Při mých cestách po světě mi zachutnala i kuchyně thajská. A naopak mě zklamala pravá, čínská čína. Ta česká mi chutná mnohem víc.

Jako dítě jsem byla hodný strávník, jídlo jsem měla vždycky ráda. V pubertě jsem dokonce měla problém, že jsem občas nevěděla, kdy mám dost. Bála jsem se, že když mi jídlo vezmou, tak už ho mít nebudu. Zkrátka hledání sebe sama. Jedinou výjimku tvořila a tvoří kapusta a rýžový nákyp. To jsou dvě jídla, která opravdu nepozřu.

V Plzni ráda chodím na kávu a dort do Frenchie a na jídlo do skvělé italské restaurace Da Pietro na pizzu. Zrovna nedávno jsem tu ochutnala jednu, která byla tak výborná, že jsem si předsevzala, že už si nikdy žádnou jinou nedám. Jenže jsem zapomněla její název i složení…bylo tam bazalkové pesto, sušená rajčata a parmská šunka…tak snad ji příště identifikuji.

Než jdu poprvé do nějaké známé restaurace, hledám si na internetu její recenze a hodnocení. Jakmile vstoupím dovnitř, působí na mne interiér a vzápětí atmosféra, kterou kolem sebe šíří personál. Když se bude tvářit a chovat nepříjemně, raději odejdu.

A na co se těším do Paříže? Rozhodně na francouzské pečivo. V olympijské vesnici by měl dokonce být pekař! Takže si určitě budu dávat croissanty nebo bagety se sýrem.

Kristýna Horská, olympionička, mistryně Evropy v plavání

↑ zpět na začátek článku ↑

Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Kristýny Horské

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů