Sportmanie Plzeň 2024 ovládne park za OC Plzeň Plaza

Park za OC Plzeň Plaza Radčická 2, Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Plzeň znovu zažije největší sportovní akci pro širokou veřejnost. Sportmanie Plzeň 2024 odstartuje v parku na levém břehu Mže za OC Plzeň Plaza v sobotu 17. srpna a potrvá do neděle 25. srpna. Přinese obrovskou porci sportu, zábavy, soutěží, kultury, besed, exhibicí a autogramiád. V úvodní den například zazpívají muzikáloví herci Divadla J. K. Tyla manželé Pavel a Charlotte Režní, a po slavnostním zahájení čeká na návštěvníky vystoupení kapely ABBA Stars.

Program bude nabitý i v dalších dnech. Od neděle bude součástí Sportmanie ranní cvičení od 7 hodin, ve všední dny přibude i cvičení pro seniory od 9 hodin. Podvečery budou patřit hudebním kapelám, zahrají mj. On Fire, The Dixie Hot Licks, Brideband a připraveny jsou i taneční workshopy.

Letošní Sportmanie bude navíc dýchat olympijskou atmosférou: veřejnost bude mít šanci sejít se s řadou sportovních hvězd. V proudu sportu a hudebních vystoupení zaujmou autogramiády plzeňských olympioniků, např. s mistryní světa v lukostřelbě Marií Horáčkovou a střelcem Martinem Podhráským, nebo s badmintonisty, v čele s akademickým mistrem Evropy a mistrem České republiky Janem Loudou. Na Sportmanii zavítají i další úspěšní plzeňští sportovci, futsalisté SK Interobal, házenkáři Talent Plzeň Handball, hokejisté HC Škody Plzeň a další. V sobotu 24. srpna se uskuteční oblíbená pěnová party.

Medaile a návrat sbírání razítek

Sportovní stanoviště se budou na Sportmanii opět po třech dnech střídat, v každém bloku se představí zhruba čtyři desítky sportů. Zůstává systém udělování bronzových, stříbrných a zlatých medailí dětem do patnácti let po splnění jednoduchých kritérií. Potvrzení o absolvování jednotlivých stanovišť potřebná pro získání medaile budou děti nebo jejich rodiče sbírat načtením QR kódu do aplikace v mobilním telefonu. Sportmanie se ale letos vrací i k tradičnímu modelu papírových kartiček, do kterých bude možné sbírat klasická razítka.

Rekonstruovaná podoba parku umožňuje snazší orientaci návštěvníků a lepší přístup k vodě. Nově se mohou návštěvníci těšit na stanoviště Českého klubu vodáků, kteří chystají sportovní aktivity na řece Mži.

Vstup na akci bude tradičně zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Pouze v závěrečný den Sportmanie Plzeň, v neděli 25. srpna, skončí veškeré sportovní aktivity v 16 hodin.

Další info o Sportmanii Plzeň je na webu https://sport.plzen.cz/SportmaniePlzen.

↑ zpět na začátek článku ↑

Sportmanie Plzeň 2024 ovládne park za OC Plzeň Plaza

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů