Rok české hudby v Brazílii 2024

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Český baryton Martin Vydra letos opět zamířil do daleké Brazílie. Tentokrát zde připomněl probíhající Rok české hudby.

Turné za oceánem mířilo do barokního regionu Minas Gerais a do hlavního města Brasília. Koncertní série začala v Centrálním divadle v Juiz de Fora, ve městě, které je proslulé klasickou hudbou, dále pokračovala v nejstarším operním domě Severní i Jižní Ameriky z roku 1769 „Casa da Ópera“ v Ouro Preto a vyvrcholila v hlavním městě Brazílie – Brasília s orchestrem Národního divadla vedeného předním dirigentem Claudio Cohenem. Na jednotlivá místa byla nastudována a představena díla klíčových barokních skladatelů, představeny byly rovněž inovativní barokní skladby nalezené v hudebních archivech měst Ouro Preto a Diamantina a na finálním koncertu s orchestrem zazněl výběr z operních árií a duetů Bedřicha Smetany a Antonína Dvořáka, skladatelů spojených s Rokem české hudby 2024.

Z české strany se zúčastnili profesionální pěvci, Barbora de Nunes-Cambraia – mezzosoprán/soprano Falcon a Martin Vydra – baryton, kteří na brazilských scénách vystupují pravidelně a sklízí zde zasloužený úspěch.

Pro Martina Vydru to byla již čtvrtá koncertní cesta po Brazílii. Tento mladý pěvec se stále častěji prosazuje u nás i v zahraničí. Jeho hlas již zněl v sálech v New Yorku včetně katedrály sv. Patricka, v Japonsku, Norsku a dalších zemích.

Akce se konaly s finanční podporou Ministerstva kultury ČR a Velvyslanectví ČR v Brazílii. Záštitu nad akcemi převzaly velvyslankyně obou zemí, Ing. Pavla Havrlíková (Česká republika) a Sônia Regina Guimarães Gomes (Brazílie).

↑ zpět na začátek článku ↑

Rok české hudby v Brazílii 2024

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů