Dožínky Plzeňského kraje

Dýšina 330 02, Dýšina
e-mail: telefon:
web:

Plzeňský kraj láká na tradiční oslavu sklizně obilí! Oblíbené dožínky tentokrát zavítají v neděli 8. září do Dýšiny nedaleko Plzně. Slavnost bude spojena také s oceněním lokálních zemědělců a vyhlášením vítězů soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2024.

Dožínky blízko Plzně

Dožínková veselice se pro tento rok přiblíží k Plzni. „Obec Dýšina je skutečně moc pěkné místo pro uspořádání této akce. Navíc jako jedna z prvních po vzniku krajů získala titul Vesnice roku. Oslavy typu dožínek tu jistě v prostředí zachovalé zděné lidové architektury dostanou ten správný vesnický ráz. Takový, jaký dřív prožívali naši předci. Věřím, že si spolu s námi přijdete užít tuto atmosféru a oslavíte s námi letošní úrodu,“říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

„V Dýšině oslaví Dožínky Plzeňského kraje!“

Folklor a tradice, bohatý doprovodný program

Organizátoři akce navíc slibují bohatý doprovodný program. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost vidět ukázky tradičních lidových řemesel a dožínkové výzdoby, zdobení koní a povozů, ale také možnost zažít dožínkové tradice a zvyklosti. Mohou se přidat k dožínkovému průvodu, který od základní školy až na náves povede Soubor písní a tanců Jiskra. Děti si užijí tvořivé dílny, nafukovací skákací traktor či farmářské aktivity. K vidění budou také historické traktory a historická hasičská technika. Chybět nebudou ochutnávky a prodej oceněných regionálních potravin.

O hudební doprovod se postará pěvecký soubor Gutta z Dýšiny a hudební skupina Václava Žákovce. Během dne několikrát vystoupí také Soubor písní a tanců Jiskra. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude koncert Petra Kocmana s doprovodnou skupinou PK Band.

Kyvadlová doprava zdarma

Lidé, kteří do Dýšiny pojedou autem, mohou svůj vůz pohodlně a bezplatně zaparkovat na parkovišti firmy Schäfer – Menk s.r.o. Na náves, kde se veselí bude odehrávat, je to od parkoviště pěší chůzí zhruba jeden kilometr. Z parkoviště bude také zajištěna kyvadlová doprava, která vás doveze do centra veškerého dění a zpět. Kyvadlová doprava bude také na trase – PLZEŇ Doubravka (konečná trolejbusu č. 16) – Ejpovická – U Továrničky – Červený Hrádek – Kyšice – DÝŠINA a zpět. Autobusy pojedou ve dvacetiminutových intervalech.

Dožínkový průvod si v den akce vyžádá v Dýšině krátkodobou a úplnou uzavírku ulic Školní a 5. května od cca 11:15 do 11:30 hodin.

Přijďte si užít den plný tradic, folkloru a regionálních dobrot.

Podrobnosti na www.plzensky-kraj.cz.

Vstup na akci je ZDARMA.

↑ zpět na začátek článku ↑

Dožínky Plzeňského kraje

zobrazit celý program rubriky

V programu

Dožínky Plzeňského kraje

bohatý doprovodný program, průvod, ukázky dožínkových vazeb a řemesel, zdobení koní a vozů, zahraje Gutta a hudební skupina Václava Žákovce, vystoupí Soubor písní a tanců Jiskra, koncert Petra Kocmana

8.9.

Dýšina

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů