CZirkidz pokračuje i na podzim

UFFO Trutnov náměstí Republiky 999, Trutnov
e-mail: info@uffo.cz telefon: +420 499 300 999
web: http://uffo.cz/

Trutnovská novocirkusová škola CZirkidz má za sebou první semestr, který byl zakončen představením Heart na festivalu Cirk-UFF. Mladí adepti tohoto žánru tak mohli vystoupit vedle světových hvězd, což pro ně bylo krásnou odměnou, a nutno říct, že dílo sklidilo velký ohlas.

V letních měsících jsou prázdniny, ale UFFO se již připravuje na pokračování, které začne v říjnu. „Na druhý semestr, který potrvá do ledna, jsou již připravení lektoři Lesh a Tom, kteří disponují širokým spektrem akrobatických dovedností, od pozemní akrobacie, přes vzdušnou, klauniádu, žonglování… Prostě ideální varianta pro to, aby si naše cirkusová mládež mohla vše vyzkoušet a postupně dojít k poznání, co jim sedí nejlépe,“ nastínil průběh příštích měsíců výuky zakladatel australsko-české školy Libor Kasík, podle něhož není žádný problém, když ke stávajícím studentům přibydou po létě další. „Samozřejmě budeme mít (stejně jako teď) rozděleny skupiny dle pokročilosti, takže minimálně jedna z nich bude vždy věnována začátečníkům,“ upřesnil.

„V říjnu se těšíme!“

Škola CZirkidz, vedená špičkovými australskými lektory, je jediný projekt svého druhu v Evropě. „Australané patří v oblasti současného cirkusu k absolutní světové špičce, podle mě jsou na samém jejím hrotu. To platí obzvlášť v oblasti akrobacie. S touhle krásnou a dalekou zemí udržujeme a rozvíjíme spolupráci již osm let. Cílem naší školičky je, abychom se jako Česko v dohledné době stali rovněž jedním ze světových lídrů nového cirkusu. Silnou uměleckou stránku máme, a pokud ji propojíme s akrobacií, která je v podání Australanů neuvěřitelná a zároveň zcela přirozená, opravdu nic nám v tom nebrání,“ sdělil otevřeně cíle školy Kasík, který zároveň dodal, že CZirkidz je otevřená nejen dětem z Trutnovska a přilehlých regionů, ale z celé republiky. „Na workshopy k nám jezdí i profesionálové, velmi spolupracujeme především s Losers Cirque Company, stejným způsobem (tedy formou workshopů) u nás mohou studovat i děti třeba z Plzně či Ostravy,“ upřesnil.

Jedním z důležitých cílů školy je, aby se ti, kteří ji navštěvují, dostali do předních českých i světových souborů. „Tahle situace nastane samozřejmě až za několik let, ale už teď vidíme obrovské pokroky. Kdo z našich malých a mladých adeptů u toho vydrží, bude mít možnost dělat něco, co ho bude ohromně bavit a čím se bude dobře živit. A ještě jako bonus dost zlepší angličtinu,“ uzavírá s úsměvem Libor Kasík, který zároveň ujistil, že české asistentky jsou přítomny každé lekci.

↑ zpět na začátek článku ↑

CZirkidz pokračuje i na podzim

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů