Cirk-UFF

Trutnov 541 01, Trutnov
e-mail: telefon:
web:

Udělejte si na přelomu května a června výlet do Trutnova. Zvlášť jste-li milovníky nového cirkusu. Koná se tu totiž další ročník Mezinárodního festivalu nového cirkusu Cirk-UFF, který představí výběr těch nejlepších souborů nejen z České republiky, ale také ze zahraničí, například z Mekky nového cirkusu, Austrálie.

Podle principála festivalu a ředitele Uffa Libora Kasíka budou mít jednotlivá vystoupenírozmanitý charakter a ke každému z nich se bude hodit trochu jiný prostor. „Cirk-UFF se bude samozřejmě odehrávat v Uffu a jeho nejbližším okolí, tradičně také v šapitó před ním, dále v Horské ulici od Krakonošova náměstí směrem dolů a novinkou bude malé šapitó za Uffem,“ přiblížil a prozradil, že právě příjezd zmíněných Australanů má souvislost s projektem australské cirkusové školy Cirkidz, jejímž uměleckým ředitelem je Joshua Hoare, režisér vysoce oceňovaného představení SISSY, která vychovává ty nejlepší světové akrobaty.

Nedávno byla v Trutnově otevřena australsko-česká cirkusová škola CZirkidz, kam chodí děti a mládež od 4 let do 19 let a učiteli jsou akrobati z Austrálie. Na festivalu uvedou představení Heart, v němž vystoupí studenti CZirkidz, kteří jsou zároveň žáky zdejší základní umělecké školy.

Velkou událostí Cirk-UFFu, která má rovněž spojitost se zmíněnou školou, bude světová premiéra inscenace The Veil. Ta se připravuje pod vedením Joshuy Hoare a představí se v ní špičkoví australští akrobaté spolu s českými hudebníky. Další australský soubor, DummiesCorp, přiveze cirkusovou komedii na popelářské téma Trash Test Dummies. Letos poprvé míří do Trutnova také soubor z Maďarska, a to Freak Fusion Cabaret s představením Confusion.

Stálicí festivalu je český soubor Cirk La Putyka, který si letos připomíná patnáct let své existence. Do Trutnova přijede s dvěma inscenacemi. Jednak se svojí první show La Putyka, která se ale tentokrát odehraje ve venkovním prostředí. Druhou inscenaci s názvem Runners, tedy Běžci, diváci zhlédnou v Uffu. Zajímavostí je unikátní scénografie, kterou tvoří obrovský běžecký pás vyrobený na míru ve Velké Británii. Herci na něm během představení uběhnou dohromady téměř celý maraton.

Nový cirkus je v České republice i ve světě velmi populární. Zahrnuje žonglování, akrobacii, vzdušnou akrobacii, vtipné scény, a to vše se odehrává v divadelním hávu. Právě spojení akrobatických prvků s divadlem je tím, co diváky velice přitahuje.

Cirk-UFF byl už třikrát nejlépe hodnoceným festivalem napříč žánry a zaměřením v České republice.

Více informací naleznete na https://www.cirkuff.cz/, kde také zakoupíte vstupenky.

↑ zpět na začátek článku ↑

Cirk-UFF

zobrazit celý program rubriky

V programu

Cirk-UFF

mezinárodní festival nového cirkusu

29.5. - 2.6.

Trutnov

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů