Cesta kolem světa

DEPO2015 Presslova 14, Plzeň
e-mail: recepce@depo2015.cz telefon: +420 378 035 360
web: http://www.depo2015.cz

Plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 otevřela pro rodiny s dětmi novou autorskou interaktivní expozici Cesta kolem světa, která přináší unikátní koncept propojení světelné zážitkové výstavy s prvky únikových a stopovacích her. Příběh expozice odkazuje na slavný román Julesa Verna. Návštěvníci budou stejně jako hlavní hrdina knihy vyzváni k sázce vykonat dobrodružnou cestu kolem světa za 80 dní. Musí přitom projít výtvarně stylizovaná prostředí několika zemí celého světa rozložená na ploše 450 m2 a v každém z nich vyřešit zadané úkoly. Čeká je rozhánění holubů z náměstí sv. Marka, vyvolávání džina z láhve, rozluštění hádanky sfingy nebo dobytí severního pólu. Na hráče, kteří vyluští všechny indicie, na konci cesty čeká poklad samotného Philease Fogga.

Autorské interaktivní expozice z dílny DEPO2015 pracují s principem scénického ztvárnění prostředí, světelných prvků a interaktivních exponátů propojených poutavým příběhem. Tak tomu je i v případě nové expozice Cesta kolem světa. „Vzhledem k oblibě únikové hry Záhada plzeňského metra, kterou v DEPO2015 provozujeme, nás v tvůrčím týmu napadlo výstavu okořenit principem, na kterém fungují únikové a stopovací hry. Návštěvníci tak zakusí dobrodružství bláznivé cesty, na které budou sbírat indicie z vyluštěných úkolů“, popisuje princip výstavy manažerka Centra kreativního podnikání DEPO2015 Lucie Lobotková.

„Dobrodružství z Vernova románu zažijí návštěvníci v nové interaktivní expozici.“

Na scénickém i technickém provedení expozice spolupracoval autorský tým DEPO2015 opět s místními výtvarníky – umělcem a scénografem Pavlem Liškou, tvůrcem interaktivních instalací Vítem Truncem nebo ilustrátorkou Barborou Theodorou Černickou, která celou výstavu vybavila nádhernými ilustracemi.

Expozice je primárně vhodná pro děti, které už umí číst, menším dětem přetlumočí zadání rodiče. Výstava je otevřena ve všední dny od 14 do 18 hod., o víkendech, státních svátcích a školních prázdninách od 10 do 18 hod. Rodinné týmy nebo skupiny návštěvníků od jednoho až po osm hráčů budou do expozice vpouštěny postupně ve čtvrthodinových slotech. Návštěvníci tak budou mít dostatek prostoru užít si hledání indicií i zábavu při plnění úkolů. Organizátoři doporučují utvořit si svůj hráčský tým a rezervovat si vstup předem na přesný čas a počet osob. Vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut. Připraven je také dopolední lektorský program pro školy.

Výstava bude v DEPO2015 přístupná do 31. srpna.

Více nawww.depo2015.cz 

↑ zpět na začátek článku ↑

Cesta kolem světa

zobrazit celý program rubriky

V programu

Cesta kolem světa

nová rodinná interaktivní expozice (po–pá 14–18 hod., víkendy, svátky, prázdniny 10–18 hod.)

6.4. - 31.8.

DEPO2015

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů